menu

Vierwielaandrijving

Lesscher 4WD geniet landelijke bekendheid op het gebied van 4WD auto’s en is gespecialiseerd in de in- en verkoop van Toyota, Nissan en Mitsubishi 4×4 modellen. Onze voorkeur voor 4WD’s heeft een goede reden: vierwielaandrijving biedt simpelweg erg veel voordelen voor een auto! Als klant dient u de keuze voor een voertuig met vierwielaandrijving goed geïnformeerd te maken. Op deze pagina zetten wij daarom voor u uiteen wat de specifieke voordelen van 4WD zijn en op welke factoren u uw keuze voor een 4×4 auto dient te baseren.

Bekijk onze voorraad auto’s »

Werking vierwielaandrijving

U heeft het in de inleiding hierboven al gemerkt: er zijn meerdere benamingen en afkortingen voor het begrip vierwielaandrijving. In de volksmond en op internet staat het ook wel bekend als fourwheeldrive, 4 wheel drive, 4WD en 4×4.
Al deze benamingen duiden in essentie op hetzelfde: namelijk een voertuig waarbij alle 4 de wielen kunnen worden aangedreven.
Daarnaast kunnen we onderscheid maken tussen permanente of inschakelbare vierwielaandrijving.

Vierwielaandrijving voordelen

Natuurlijk kunnen we nog veel dieper ingaan op de technische achtergrond van vierwielaandrijving, maar dat is iets waar onze 4WD specialisten u graag in een persoonlijk gesprek verder over adviseren. Wel kunnen we nu al verklappen dat de voordelen van 4×4 auto’s legio zijn. Het belangrijkste voordeel van 4 wheel drive is extra tractie. Deze verbeterde tractie is een voordeel wat door geen enkel elektronisch hulpmiddel kan worden gesimuleerd. Met name op onverharde wegen en in barre weersomstandigheden kan 4WD schier onmisbaar zijn. Een ander voordeel van vierwielaandrijving is extra rijstabiliteit. Beide voordelen worden mogelijk gemaakt doordat het motorkoppel niet over twee, maar over vier wielen verdeeld wordt.

Vierwielaandrijving auto’s

Uiteraard zijn er aan het gebruik van vierwielaandrijving nog vele andere voordelen verbonden, maar deze illustreren we graag aan de hand van uw persoonlijke situatie en behoeften. Er is keuze te over op het gebied van vierwielaangedreven auto’s en voor iedere klant is een ander 4WD model geschikt. Welke keuze u ook maakt, het is raadzaam u te laten adviseren door een ervaren autospecialist. Als liefhebbers van 4WD auto’s zijn we bij Lesscher 4WD gespecialiseerd in de mogelijkheden van vierwielaandrijving. Op basis hiervan kunnen we u op maat adviseren over de 4×4 auto die het beste aansluit op uw wensen.

Vragen? Neem dan contact met ons op »

4×4 te koop

De aanwezige kennis en expertise bij Lesscher 4WD op het gebied van vierwielaandrijving komen onder meer tot uiting in onze ruime werkplaats met originele uitleesapparatuur voor populaire vierwielaangedreven modellen van bekende 4×4 merken zoals Toyota, Nissan en Mitsubishi.

Onze medewerkers informeren u graag op gedetailleerde wijze over de eigenschappen van al deze uiteenlopende 4WD modellen. Wilt u meer weten over ons grote aanbod gebruikte auto’s met vierwielaandrijving? Neem dan vrijblijvend contact op via (0)74 349 46 66 of bezoek ons in onze showroom.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×