menu

Top 4 beste terreinwagens

Hou je ervan om naast verharde wegen ook op onverharde wegen te rijden? Dan is een terreinwagen wat voor jou en het liefste natuurlijk met een 4×4 aandrijving zodat jij goed door al het zand, modder en over heuvels kan komen. Grote banden, meer bodemvrijheid en een goede vering. Het hoort allemaal bij een terreinwagen. Maar wat is nu de beste terreinwagen van dit moment? Wij zochten het voor je uit. Bekijk ze hieronder.

1. Toyota Land Cruiser

Als je op zoek bent naar een terreinwagen zul je dit model al snel tegen komen; Toyota Land Cruiser. De Toyota Land Cruiser is van Japanse makelij en erg populair onder de terreinwagen rijders.
De Land Cruiser is een robuuste terreinwagen met 4×4 dat als sinds 1951 op de markt is. De wagen is betrouwbaar, duurzaam en geschikt voor de meest zware omgevingen voor een voertuig, zowel qua temperaturen als qua terreinen.
De nieuwste Land Cruiser beschikt over een beresterke 2,8 liter D-4D common rail dieselmotor, onverwoestbaar ladderchassis en KDSS veersysteem.

Er zijn diverse series van de Land Cruiser verkrijgbaar, waaronder de 90, 100, 120, 150, 200 en verschillende oudere HZJ uitvoeringen.

Als 4×4 specialist hebben wij altijd een ruim aanbod nieuw en gebruikte Toyota Land Cruisers op voorraad. Bekijk ons actuele aanbod met Toyata Land Cruiser.

Toyota Land Cruiser

2. Toyota Hilux

De Toyota Hilux kent een rijke historie en wordt al sinds 1968 geproduceerd door Toyota en sindsdien hebben meerdere generaties van de Hilux elkaar opgevolgd. De Toyota Hilux is een betrouwbare en veelzijdige off-road pick-up die bekend staat om zijn krachtige motor en ijzersterke chassis. Mede hierdoor heeft de Hilux bewezen een ideale 4×4 auto te zijn voor het zware werk op o.a. het strand. De carrosserie en ladderchassis zorgen ervoor dat de onderzijde van de auto beter beschermd wordt.

De Hilux is leverbaar met enkele cabine, extra cabine en dubbele cabine.

Autoliefhebbers die op zoek zijn naar een snelle, betrouwbare en krachtige auto kiezen dan ook vaak voor een Toyota Hilux. Bekijk hier ons actuele aanbod Toyota Hilux.

toyata hilux terreinwagen wit

3.  Nissan Navara

De Nissan Navara is een sterke pick-up met goede off-road eigenschappen die het tot een waardige terreinwagen maakt. Deze 4×4 pick-up voorzien van een volledig afgesloten ladderchassis gaat met buitengewone motorprestaties de meest verraderlijke omstandigheden tegemoet. De Navara heeft net als de andere terreinwagens een vierwielaandrijving, maar is ook uitgerust met Hill Assist en vele andere functies die bij ruwe terreinen goed van pas komen. De Navara mag 3.500 kg trekken en de grote laadbak heeft een laadvermogen van meer dan 1100 kg (afhankelijk van de versie).

DE NIEUWE NISSAN NAVARA N-GUARD ->> STOER EN STIJLVOL

“Zijn veelzijdige en onverzettelijke karakter komt bij deze uitvoering nog nadrukkelijker uit de verf”

Bij de N-Guard heeft u de luxe van een Tekna met als extra een zwarte grille, zwarte mistlamp omlijsting en donkere koplampbehuizing. De spiegelkappen, portier grepen, achterbumper, treeplanken en dakrails zijn uitgevoerd in diezelfde kleur.
Ook de voor deze versie unieke lichtmetalen wielen zijn zwart gelakt. De koplampen hebben een donkergetinte behuizing en er is een elektrisch te openen zonnedak met getint glas.

Er is keuze uit vier carrosseriekleuren: Dark Grey, Black metallic, Electric Blue en Storm White. Verder is deze speciale versie voorzien van speciale decoratie op de onderzijde van de portieren en de laadbak achter de achterwielen. De met leder beklede stoelen en de donkergrijze en gele accenten geven het interieur een stijlvolle aanblik. Verder vallen het dubbele geelkleurige stiksel en de vloermatten met belijning in dezelfde kleur op.

De Navara N-Guard wordt geleverd met 5 jaar/160.000 km garantie, net als alle bedrijfsauto’s van Nissan. Bekijk hier ons actuele aanbod Nissan Navara.

Nissan Navara

4. Mitsubishi Pajero

De Mitsubishi Pajero is al jarenlang een bekende terreinwagen. Deze off-roader kwam in 1983 voor het eerst op de markt. In de jaren daarna is het model keer op keer verbeterd. Het is een terreinwagen die comfort, gemak, betrouwbaarheid en luxe perfect combineert. De terreinkwaliteiten zijn erg goed. De Dakar Rally is zelfs 10x gewonnen met een Mitsubishi Pajero.
De Pajero is een vierwiel aangedreven terreinwagen waardig voor een plek in onze lijst.

Bekijk hier ons actuele aanbod Mitsubishi Pajero.

Mitsubishi Pajero

Terreinwagen vs SUV

Tegenwoordig zijn er aardig wat modellen die hoog op de banden staan. De hoge instap is mateloos populair onder de bestuurders. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen een SUV en een terreinwagen? Een paar verschillen:

  • Terrein versnellingen: een terreinwagen heeft terrein versnellingen waarmee je beter over ruw terrein kan komen en over obstakels heen komen.
  • 4×4 aandrijving: een terreinwagen heeft een 4×4 aandrijving waar een SUV dit niet hoeft te hebben
  • Verschil in ophanging: een terreinwagen heeft een ophanging die geschikt is voor ruw terrein. Een SUV hoeft dit niet te hebben.
  • Rijhoogte: de rijhoogte bij een terreinwagen is hoger dan bij een SUV.
    Ook heeft een terreinwagen meer bodemvrijheid waardoor de auto makkelijker te hanteren is in ruw terrein.

Nog meer terreinwagens bekijken?

Lesscher 4WD is een 4×4 specialist met meer dan 40 jaar ervaring en een bekende naam in Nederland op gebied van 4×4 voertuigen. Wij hebben een ruim aanbod nieuw en gebruikte 4WD auto’s. Wij hebben kennis van zaken en bieden uitstekende service.  Bekijk online het actuele aanbod of kom langs in onze showroom in Saasveld.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×