menu

Top 4 beste terreinwagens

Hou je ervan om naast verharde wegen ook op onverharde wegen rijden? Dan is een terreinwagen wat voor jou en het liefste natuurlijk met een 4×4 aandrijving zodat jij goed door al het zand, modder en over heuvels kan komen. Grote banden, een hogere wegligging en een goede vering. Het hoort allemaal bij een terreinwagen, maar wat is nu de beste terreinwagen van dit moment? Wij zochten het voor je uit en hebben een lijst opgesteld met de top 4 beste terreinwagens van dit moment. Bekijk ze hieronder!

1. Mitsubishi Pajero

De Mitsubishi Pajero is al jarenlang een bekende terreinwagen. Deze off-roader kwam in 1983 voor het eerst op de markt. In de jaren daarna is het model keer op keer verbeterd. Het is een terreinwagen die comfort, gemak, betrouwbaarheid en luxe perfect combineert. De terreinkwaliteiten zijn erg goed. De Dakar Rally is zelfs 10x gewonnen met een Mitsubishi Pajero Sport. De Pajero is een vierwiel aangedreven terreinwagen waardig voor een plek in onze lijst. 

Bij Lesscher 4WD hebben we altijd een ruim aanbod occasions van de Mitsubishi Pajero. Bekijk het actuele aanbod. 

Mitsubishi Pajero

2. Toyota Land Cruiser

Als je op zoek bent naar een terreinwagen zul je dit model al snel tegen komen; Toyota Land Cruiser. De Toyota Landcruiser is net als Mitsubishi van Japanse makelij en erg populair onder de terreinwagen rijders. De Land Cruiser is een robuuste terreinwagen met 4×4 dat als sinds 1951 op de markt is. De wagen is betrouwbaar, duurzaam en geschikt voor de meest zware omgevingen voor een voertuig, zowel qua temperaturen als qua terreinen. Er zijn verschillende series te verkrijgen, waaronder de 150, 120, 100 en 90. Er is zelf een Toyota Land Cruiser V8 verkrijgbaar. 

Als 4×4 specialist hebben wij altijd een ruim aanbod occasions van de Toyota Landcruiser. Bekijk ons actuele aanbod.

Toyota Land Cruiser

3.  Nissan Pathfinder

Naast de Nissan X-trail en de Nissan Murano is er de Nissan Pathfinder. Deze terreinwagen is de opvolger van de Murano en sinds 2005 verkrijgbaar in Nederland. De pathfinder is een 4×4 terreinwagen met veelzijdigheid, comfort, betrouwbaarheid en duurzaamheid. De off-road eigenschappen in combinatie met het comfort en luxe is iets wat veel mensen aanspreekt. De Pathfinder is leverbaar met een 2.5 liter motor en een 3.0 liter motor. 

Benieuwd naar het actuele aanbod? Bekijk alle Nissan Pathfinder occasions

Nissan Pathfinder

4. Nissan Navara

De Nissan Navara is een sterke pick-up met goede off-road eigenschappen die het tot een waardige terreinwagen maken. De Navara heeft net als de andere terreinwagens een vierwielaandrijving, maar is ook uitgerust met Hill Assist en vele andere functies bij ruwe terreinen goed van pas komen. De grote laadbak geeft je de mogelijkheid om veel te vervoeren en heeft een laadvermogen tot maar liefst 978 kg. 

Meer bekijken? Bekijk het actuele aanbod Nissan Navara occasions.

Nissan Navara

 

Terreinwagen vs SUV

Is een terreinwagen hetzelfde is als een SUV? Een vraag die regelmatig gesteld wordt, maar ze zijn niet hetzelfde. Er zitten veel verschillen tussen terreinwagens en SUV’s. Een paar verschillen:

  • Terrein versnellingen: Een terreinwagen heeft terrein versnellingen waarmee je beter over ruw terrein kan komen en over obstakels heen komen. 
  • 4×4 aandrijving: een terreinwagen heeft een 4×4 aandrijving waar een SUV dit niet hoeft te hebben
  • Verschil in ophanging: een terreinwagen heeft een ophanging die geschikt is voor ruw terrein. Een SUV hoeft dit niet te hebben.
  • Gewichtsverdeling: het gewicht van een terreinwagen is beter verdeeld dan bij een SUV. Bij een SUV kan het zijn dat de voorkant twee keer het gewicht heeft als de achterkant. 

Kortom: Een terreinwagen is echt geschikt voor off road rijden met ruwe wegen en landschappen. Een SUV is hier een stuk minder geschikt voor omdat deze er niet op gebouwd is.  

Nog meer terreinwagens bekijken?

Lesscher is een 4×4 specialist met meer dan 40 jaar ervaring en een bekende naam in Nederland op gebied van 4×4 voertuigen. Wij hebben een ruim aanbod occasions met 4WD auto’s. Wij hebben kennis van zaken en bieden uitstekende service. Bekijk het actuele aanbod occasions of kom langs in onze showroom in Saasveld. 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×