menu

Toyota Land Cruiser 150

Na het succes van de Toyota Land Cruiser 120 kwam Toyota in 2009 met een compleet nieuw ontworpen opvolger, de Toyota Land Cruiser 150! Op de markten buiten Europa wordt de Land Cruiser ook wel Prado genoemd. De Toyota Land Cruiser 150 werd in 2009 geïntroduceerd en is tot op heden nog steeds in productie. De Land Cruiser 150 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, namelijk de Toyota Land Cruiser 150 Active, LX, VX, SX, Comfort, Challenger, Professional en Executive. Bekijk het ruime aanbod Land Cruiser 150 occasions bij Lesscher 4WD en neem contact op of kom langs in de showroom!

 

VERBETERD RIJGEDRAG VOOR DE LAND CRUISER 150

In vergelijking met de vorige generatie van de Land Cruiser is het weggedrag sterk verbeterd. De Land Cruiser 150 is dan ook gebouwd op een onverwoestbaar ladderchassis. Hierbij wordt de stoere carrosserie op het chassis geplaatst. Dit garandeert een maximale bodemvrijheid en wielspeling in het terrein, maar ook een trekvermogen tot 3.500 kg. Toyota heeft deze keuze voor de Land Cruiser 150 doelbewust gemaakt omdat het de Land Cruiser duurzamer maakt bij intensief gebruik als trekauto en gebruik in het terrein. Binnenin werd het afgeronde design van het voorgaande model vervangen door een hoekiger en robuuster design.

FACELIFTEN TOYOTA LAND CRUISER 150

Dit model heeft in de loop der jaren diverse updates gekregen waardoor de Toyota Land Cruiser 150 te verdelen is in 3 series.

Serie I   : bouwjaren 2009 tot 2013
De compleet nieuw ontworpen wielophanging van de Toyota Land Cruiser 150 is een van de grootste wijziging aan de Toyota Land Cruiser 150 ten opzichte van haar voorgangers. Het revolutionaire KDSS (Kynetic Dynamic Suspension System) resulteert in een 4×4 met een wegligging die veel stabieler is. Een hydraulisch systeem zorgt ervoor dat het overhellen en duiken wordt tegengegaan. Door dit compleet nieuwe onderstel is de Toyota Land Cruiser 150 nog sterker op zowel harde als onverharde terreinen en zet de Toyota 4×4 een grote stap in rijcomfort.

Serie II  : bouwjaren 2013 tot 2017
Aan de voorkant zijn de veranderingen het grootst. De koplampunits lopen nu door tot de onderste rand van de grille en zijn voorzien van led-dagrijverlichting. Ook de grille, voorbumper, achterlichten en de lichtmetalen wielen zijn hertekend. Volgens Toyota benadrukken de verticale lijnen aan de voorkant ‘het stoere karakter’ van de Land Cruiser.

In het interieur is een vernieuwd instrumentarium te vinden. Het 4,2 inch beeldscherm en diverse bedieningspanelen zijn nieuw. De gebruikte materialen zijn verbeterd en de bekleding op de stoelen kreeg eveneens een upgrade.

Technisch bleef veel bij het oude. Toyota heeft enkele verbeteringen doorgevoerd aan de wielophanging en het Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS). Dat laatste systeem koppelt de stabilisatorstangen min of meer los bij gebruik in het terrein, zodat de wielen een grotere bewegingsvrijheid hebben.

Serie III : bouwjaren 2017 tot heden
Kenmerkend verschil ten opzichte van de vorige serie is o.a. de onderscheidende grille. Die heeft verticale, brede spijlen met chroomkleurige accenten. Het nieuwe ontwerp van de motorkap met een diepe uitholling zorgt voor beter zicht. Iets wat vooral in zwaar terrein gunstig is.

De 3,0 liter viercilinder motor is vervangen door een zuinigere 2.8 D-4D EURO-6 motor. Geen nood, de volwaardige terreincapaciteiten en het soepele rijgedrag blijven gewoon aanwezig.

  • Vanaf november 2020 komt Toyota met opnieuw een gefacelift model. Het 2020 model van de Land Cruiser biedt meer vermogen, actieve veiligheidssystemen, een uitgebreider infotainmentsysteem en een optionele Black Line.

ACCESSOIRES BIJ UW TOYOTA LAND CRUISER 150

Uw Toyota Land Cruiser nog mooier, persoonlijker en functioneler maken? Toyota heeft ook een divers aanbod accessoires voor uw Toyota Land Cruiser. Denk hierbij o.a. aan lichtmetalen velgen, sidebars, pushbars, dakrails, chromen uitlaat sierstuk, dorpel instaplijsten met LED verlichting, calamiteitenverlichting, stalmatten, stoelhoezen en ga zo nog maar even door. Voor een unieke look kan u uw Land Cruiser 150 ook geheel na eigen smaak laten wrappen.

TOYOTA LAND CRUISER 150 MET GRIJS KENTEKEN

Door uw Toyota Land Cruiser 150 op grijs kenteken te rijden kunt u gebruik maken van belastingvoordelen die het grijs kenteken met zich meebrengt. Mits je ondernemer bent voor de omzetbelasting en een BTW nummer hebt.
Het grootste voordeel van grijs kenteken rijden is dat u geen BPM betaalt bij de aanschaf van de auto en dat u minder wegenbelasting betaalt dan voor een auto op geel kenteken.

De naam doet vermoeden dat u auto’s met dit kenteken kunt herkennen aan de kleur van het nummerbord, maar dat is niet het geval. In de meeste gevallen gaat het om bestelauto’s, bestelbusjes of auto’s met een open laadbak met een kenteken dat begint met de letter “B” of “V”.

Om grijs kenteken te mogen rijden dient het voertuig wel te voldoen aan strenge ombouweisen. De ombouw van uw Toyota Land Cruiser kunnen wij voor u verzorgen. De grijs kenteken versie van de Toyota Land Cruiser kent meerdere ombouwvarianten.

LAND CRUISER 150 BIJ LESSCHER 4WD

Lesscher 4WD heeft een ruim aanbod van de Toyota Land Cruiser 150. Wilt u meer weten over de Land Cruiser 150 of heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Saasveld. Onze adviseurs helpen u graag met een Toyota Land Cruiser 150 die bij u past.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×