menu

Fourwheeldrive

Lesscher 4WD is een vooraanstaand specialist in de verkoop van fourwheeldrive auto’s zoals de bekende 4×4 modellen van merken als Toyota, Nissan en Mitsubishi. Onze passie voor auto’s met vierwielaandrijving komt voort uit de vele voordelen die deze technologie biedt. Wij willen graag dat u als klant een weloverwogen keuze maakt voor het fourwheeldrive voertuig dat het beste aansluit op uw persoonlijke wensen. In dit artikel leggen wij daarom uit wat de voordelen van fourwheeldrive zijn en waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een 4×4 auto.

Bekijk onze voorraad auto’s »

Fourwheeldrive betekenis

Fourwheeldrive is een begrip waarvoor meerdere afkortingen en benamingen de ronde doen. In Nederland is het ook wel bekend als vierwielaandrijving of in de Engelse termen fourwheeldrive en veelgebruikte afkortingen zijn onder meer 4WD en 4×4. Al deze afkortingen en synoniemen duiden in principe op een en dezelfde technologie.
Bij een auto met fourwheeldrive is het mogelijk dat alle 4 de wielen tegelijk worden aangedreven.
Sommige voertuigen maken gebruik van inschakelbare fourwheeldrive, terwijl andere beschikken over permanente 4WD.

Fourwheeldrive voordelen

Natuurlijk valt er nog veel meer uit te leggen over de technische aspecten van fourwheeldrive, maar in dit artikel richten we ons op de belangrijkste basisprincipes. Belangrijk om te weten is dat vierwielaandrijving grote voordelen biedt bij het besturen van een auto. Het opvallendste voordeel, namelijk extra tractie, is bij de meeste mensen wel bekend. De extra tractie door de inzet van fourwheeldrive is iets wat niet door elektronische alternatieven nagebootst kan worden. Met name bij regenachtig weer of op ongelijkmatige ondergronden kennen 4WD auto’s hun gelijke niet. Dit is dan ook de reden waarom veel pick-ups en terreinwagens 4×4 auto’s zijn. Vierwielaandrijving biedt daarnaast ook een verbeterde rijstabiliteit, wat nog eens een extra voordeel is in moeilijke rijomstandigheden.

Four wheel drive 4×4 auto te koop

Het mag duidelijk zijn dat 4WD auto’s diverse voordelen hebben die tweewielaangedreven voertuigen niet weten te bieden. In een persoonlijk adviesgesprek lichten onze 4×4 specialisten u graag voor over de unieke verschillen tussen elk fourwheeldrive model en de optimale auto voor uw individuele situatie. Er zijn talloze verschillende fourwheeldrive modellen op de markt en advies op maat door een ervaren 4WD specialist bespaart u dus veel tijd, geld en moeite. Hierdoor weet u direct welke modellen het meest geschikt zijn voor u en kunt u deze op uw gemak vergelijken in onze ruime showroom.

Vragen? Neem dan contact met ons op »

Fourwheeldrive occasions specialist

Wanneer u kiest voor een fourwheeldrive voertuig bij Lesscher 4WD bent u verzekerd van een duurzame 4×4 auto tegen een zeer concurrerende prijs. Ook voor vragen en problemen met uw 4WD model bent u bij ons aan het juiste adres, want wij beschikken in onze werkplaats over originele uitleesapparatuur van de  meest populaire 4WD automerken.

Wilt u meer informatie over de gebruikte fourwheeldrive auto’s die Lesscher 4WD momenteel in het assortiment heeft? Bekijk dan direct de actuele voorraad op onze website of bel vrijblijvend naar (0)74 349 46 66. U bent van harte welkom in onze showroom!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×